Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Yabancı Diller Fakültesi olarak her sene, UNESCO’nun Dünya Şiir Günü olarak ilan ettiği 21 Mart tarihinde, belli bir tema altında bir şiir resitali düzenliyor ve dünyanın farklı dillerinden şiirleri, bu dilleri ana dili olarak konuşan öğretim üyelerimizle sizlere sunuyoruz.

2020 yılı etkinliğimizin teması olarak, çağımızın en önemli konularından olan “göç” kavramını seçmiş ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ile ASBÜ GAUM Küresel Göç Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi'nin işbirliği ile Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika'ya uzanan coğrafyalardan geçmişten günümüze onlarca şiirle Dünya Şiir Günü etkinliğimizi düzenleyecektik. Maalesef dünyayı etkisi altına alan Korona Virüsü salgını nedeniyle etkinliğimizi iptal etmek durumunda kaldık.

Bu sebeple “göç” teması altında yapmayı planladığımız 2020 Dünya Şiir Günü etkinliğimizde yer alacak şiirleri, sizlere şiirlerin yazıldıkları dilin yanısıra Türkçe ve İngilizce çevirileriyle beraber yer aldığı bir kitapçık formatıyla online olarak sunacağız.

Hürriyetimizin ve sahip olduklarımızın değerini daha iyi anladığımız bu zor günlerden daha gür çıkmamız dileğiyle.

Not: 2019 Dünya Şiir Günü etkinliğimizin kitapçığına buradan ulaşabilirsiniz.

Afiş