Ana içeriğe atla

ASBÜ-IDE’nin Truva Okumaları: Homeros’un İzinde

(ASBU-IDE’s Trojan Recital: In Homer’s Footsteps)

Çanakkale Truva Müzesi ve Örenyeri & İstanbul Arkeoloji Müzesi

20-21 Ekim 2018

 

Truva okumları afişi

 

Truva’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yılı vesilesiyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2018’i Troya Yılı ilan etmiştir. Bu çalışma bütünü içerisinde, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, Truva ve Homeros’un eserleri ile ilgili karakterleri, olaylar ile hikâyeleri drama ve okuma gibi çeşitli faaliyetlerle uygulamaya geçireceklerdir. 

Bölümümüz 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi ikinci sınıf müfredatındaki ELIT 241 Klasik Edebiyat ve ELIT 285 Mitoloji dersleri kapsamında okunan Homeros’un İlyada ve Odesa adlı eserleri, UNESCO Troya Yılı çerçevesinde eserlerdeki olayların geçtiği bu tarihsel mekânda yerinde (on-site) eğitim yöntemiyle işlenecektir.

Çanakkale’de yeni açılmış olan Troya Müzesi’nin bu dersler kapsamındaki tarihi eserleri toparlamış olması ve İstanbul Arkeoloji Müzesi Darphane-i Amire’de bu yıla özel düzenlenecek olan “Düşler Ülkesi Troya” sergisi sebebiyle, her iki şehre ziyaretler yapılması ve bu müzelerde, Truva Savaşı, Truva kazıları, İlyada ve Mitoloji ile bunların çağdaş yorumlanışları üzerine sunumlar planlanmaktadır. 

Bu sayede, yakın okuma, çözümleme, eleştirel düşünme ve yeniden yazma becerileri kullanılarak, müfredatta yer alan dersler aracılığıyla edinilen bilgiler, katılımcıların çağdaş yaşantıları çerçevesinde yeniden değerlendirebilecektir. Çalışma ve araştırma bütününden elde edinilen bilgi, deneyim ve izlenimler görsel ve yazılı dilde sizlere aktarılacaktır.

 

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.