“Yeniden Doğmak: Rönesans Konuşma Dizisi”nin son konuşması, 17 Ocak 2020 tarihinde Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncusu ve “Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Ödülleri”  kapsamında Othello rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görülen Selim Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleşmiştir.

Prof. Dr. Mine Özyurt Kılıç açılış konuşmasında Türkiye’de Shakespeare’in oyunlarının ve şiirlerinin, Osmanlının son döneminden günümüze kadar olan serüvenine birçok anekdot ile değinmiştir.

“Türkiye’de Shakespeare Oynamak” adlı konuşmasında Bayraktar, Shakespeare’in oyunlarını sahneleyen bir oyuncu gözüyle Shakespeare’in yapıtlarını ve karakterlerini anlatmıştır. İnteraktif bir konuşma yapan Bayraktar, seyirciler arasından bir öğrenciyi çağırarak uygulamalı bir gösteri ile sahnede olmanın ruhunu izleyicilere göstermiştir. Anadolu coğrafyası kültür hazinesinin değerini ve evrenselliğini, Shakespeare’in Rönesans ruhu ile kaleme aldığı oyunlarından örnekler vererek anlatmış ve Shakespeare’i Türkçe oynamanın güzellikleri ve zorlukları üzerinde durmuştur. Konuşmasında ayrıca, Türkiye’nin birçok bölgesinde oynadığı Shakespeare karakterlerine yörenin halkı tarafından nasıl ilgi gösterildiğini ve kıymet verildiğini kendi yaşadığı keyifli anekdotlar ile aktarmıştır.

Konuşma, birçok öğrenci ve katılımcının Bayraktar’a yönelttiği tiyatro ve sinema oyunculuğu, sahneleme ve Shakespeare karakterlerini canlandırmak üzerine yoğunlaşan sorularla son bulmuştur.

Bayraktar’a, bölüm başkanımız Prof. Dr. Mine Özyurt Kılıç tarafında Teşekkür Belgesi takdim edilmiş ve bu süreçte emeği geçen tüm bölüm üyelerine teşekkür edilmiştir.

Yeniden Doğmak: Rönesans Konuşma Dizisi kapsamındaki bu son etkinliğimize yoğun ilgi gösterilmiş ve Ankara'daki çeşitli üniversitelerden de çok sayıda akademisyen katılmıştır.

Afiş