İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI NEDİR?

ASBÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine İngiliz Edebiyatı, Dünya Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat ve Kültür Çalışmaları’nı klasik okumaların ötesine taşıyarak son dönem akademik araştırmalar ışığında sentezleyen zengin bir lisans programı sunar.

Bölümümüz, Üniversitemizin kuruluş vizyonu gereği disiplinler arası çalışmalara önem verir; bu doğrultuda lisans programımızda “Dünya Tarihi” ve “Eleştirel Düşünme” gibi dersler yer almaktadır. Üniversitemizin araştırma misyonu doğrultusunda bölüm programımızda “Araştırma Yöntemleri” dersi önemli bir yer tutmaktadır ve lisans programından başlayarak öğrencilerin araştırma yapmaları özendirilmektedir. Yine Üniversitemizin çok dilli eğilimi ile uyumlu olarak öğrencilerimize öğrenim süreleri boyunca geniş bir yelpazeden seçtikleri ikinci bir yabancı dil dersi verilmektedir. ASBÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerini entelektüel ve akademik olarak geliştirmenin yanında onlara ek müfredat imkânları sağlayarak iş dünyasına hazır mezunlar vermeyi hedeflemektedir.

NEDEN ASBÜ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI?

ASBÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine,

• Yakın akademik ilgiyi,
    • Çeşitli burs imkânlarını,
    • Araştırma odaklı eğitimi,
    • Çok disiplinli ve disiplinler arası bir öğrenimi

Ankara'nın tarihsel ve kültürel dokusuyla iç içe olan Ulus'ta sunar.

Lisans Ders Müfredatı

Daha ayrıntılı bilgi için bize buradan ulaşabilirsiniz: ide@asbu.edu.tr