Bölümümüzün düzenlediği “Yeniden Doğmak: Rönesans Konuşma Dizisi”nin ilki, 11 Ekim 2019 Cuma günü 13:40-14:30 saatleri arasında Sümerbank Binası-106 No’lu salonda Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Pelin Şahin Tekinalp tarafından “21. Yüzyılda Rönesans Sanatını Anlamak” başlıklı konuşmasıyla gerçekleşmiştir.

Etkinlik, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın açılış konuşması ile başlayıp Doç. Dr. Tekinalp’in, özellikle Avrupa’da Rönesans’ı tetikleyen dinamiklerin neler olduğunu açıklaması ve bu dönemde resim ile heykel sanatına dair farklı yaklaşımlar konusundaki ayrıntılı incelemesiyle devam etmiştir.

Etkinlik, Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Ali Güneş'in davetli konuşmacımız Doç. Dr. Tekinalp’a bir teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.

Tüm ASBÜ'lülere açık yapılan etkinlik üniversite içinden ve dışından çok sayıda katılımcı tarafından ilgi görmüştür.