ASBÜ-İDE olarak, genç akademisyenler ve bölümümüz öğrencilerinin akademik bilgi paylaşımını zenginleştirmek için başlatılan Kolokyum serisinin ilki olan “Gotik Edebiyat Kolokyumu”, 12 Nisan 2019 Cuma günü 13:30-15:30 saatleri arasında ASBÜ Güvercinlik konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

Kolokyum etkinliği, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın açılış konuşması ile başlamış ve Dr. Öğr. Üyesi Zümre Gizem Yılmaz’ın sunuculuğunda ilerlemiştir. İlk oturum, Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Dr. Ceylan Köşker’in "'It's (Still) Alive': Fundamentals of Gothic Literature" başlıklı konuşması ile başlamış olup, Dr. Köşker Gotik edebiyatın temellerini geçmişten günümüze getiren bir izlekte aktarmıştır. İlk oturum, ASBÜ-İDE 2. sınıf öğrencisi Bengisu Yergök’ün "Dedi Kuzgun, 'Hiçbir Zaman': Edgar Allan Poe ve Gotik Edebiyat" başlıklı konuşmasında Amerikan edebiyatının en önemli isimlerinden olan Edgar Allan Poe’nun Gotik edebiyatındaki yerini açıklaması ve tartışmasıyla tamamlanmıştır.

Kolokyum etkinliğinin ikinci oturumu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlisi Dr. Başak Ağın’ın "Fangs Revisited: Rethinking the Vampire in Posthuman Terms" başlıklı konuşması ile başlamış olup, Dr. Ağın vampir edebiyatını “posthuman” terimi ve kuramı çerçevesinde incelemiştir. İkinci oturum, ASBÜ-İDE 2. sınıf öğrencisi Mertcan Furat’ın "Modern Dünyada Dracula: Sinema ve Anime Dünyasında Dracula'nın Yorumlanışı" başlıklı konuşmasında Bram Stoker’ın kurgulamış olduğu Dracula karakterinin görsel medyalardaki çeşitli temsillerini aktarmasıyla tamamlanmıştır.

Bu etkinliğimiz, Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Ali Güneş’in davetli konuşmacılarımız Dr. Ceylan Köşker ve Dr. Başak Ağın’a sunumlarından dolayı birer Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle ve Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın bölümümüz öğrencileri Bengisu Yergök ve Mertcan Furat’a kolokyuma katkılarından dolayı birer Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.

Etkinlik, herkese açık yapılmış, ASBÜ içinden ve üniversitemiz dışından katılımlarla yoğun ilgi görmüştür.