Bölümümüzün düzenlediği “The Poetics of Utopian Vision” adlı düşünce ve konuşma dizisinin dördüncüsü, 06 Mayıs 2019 Pazartesi günü Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda 13:30-14:30 saatleri arasında Koç Üniversitesi Akademik Yazı Programı öğretim görevlisi Dr. Burcu Kayışçı Akkoyun'un “Dystopia and Dissent: After Huxley and Orwell” başlıklı konuşmasıyla gerçekleşmiştir.

Etkinlik, Bölüm Başkan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Zümre Gizem Yılmaz’ın karşılama konuşması ile başlayıp Dr. Burcu Kayışçı Akkoyun'un, özellikle Aldous Huxley'nin Cesur Yeni Dünya (Brave New World) ve George Orwell'in 1984 başlıklı eserlerinden sonra, distopya türünün özellikleri ile edebiyat ve hayattaki yerini incelemesiyle devam etmiştir. Etkinlik, Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Ali Güneş'in davetli konuşmacımız Dr. Burcu Kayışçı Akkoyun'a sunumundan dolayı bir Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.

Etkinlik, tüm ASBÜ'lülere açık yapılmış, üniversite içinden ve dışından gelen her kesimden ilgi görmüştür.