Bölümümüzün düzenlediği “The Poetics of Utopian Vision” adlı düşünce ve konuşma dizisinin beşincisi, 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü Güvercinlik Konferans Salonu'nda 13:30-14:30 saatleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlisi Dr. Fatma Aykanat'ın “Environmental Transformations in Dystopian Literature: Reading Maggie Gee's The Ice People in the Anthropocene” başlıklı konuşmasıyla gerçekleşmiştir.

Etkinlik, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç'ın karşılama konuşması ile başlayıp Dr. Fatma Aykanat'ın, çağdaş İngiliz kadın yazar Maggie Gee'nin iklim kurgu distopyası The Ice People (Buz İnsanlar) eserinde çağımızın en büyük evrensel sorunlarından biri olan iklim değişikliğinin edebi ve kuramsal yönden incelemesini yapmasıyla devam etmiştir. Etkinlik, Doç. Dr. Özyurt Kılıç'ın davetli konuşmacımız Dr. Fatma Aykanat'a sunumundan dolayı bir Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.

Etkinlik, tüm ASBÜ'lülere açık yapılmış, üniversite içinden ve dışından gelen her kesimden ilgi görmüştür.