Bölümümüzün “The Poetics of Utopian Vision” adlı düşünce ve konuşma dizisinin üçüncüsü, 13 Mart 2019 Çarşamba günü 13:30-14:30 saatleri arasında Güvercinlik Konferans Salonu'nda Karabük Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Muayad Enwiya Jajo'nun “The Interplay of the Utopian Vision, the American Dream and Puritanism in Early American Literature” başlıklı konuşmasıyla gerçekleşmiştir.

Etkinlik, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın karşılama konuşması ile başlayıp Dr. Muayad Enwiya Jajo'nun çaldığı gitar eşliğinde Karabük Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü lisans öğrencisi Betül Yıldırım'ın İngilizce, İspanyolca ve Fransızca şarkı performansıyla açılmıştır. Bu keyifli performansın akabinde, Dr. Jajo ütopya düşüncesi, Amerikan rüyası ve Püritenlik arasındaki bağları inceleyerek üç kavram arasındaki birleşme noktalarını açıklamıştır. Etkinlik, Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Ali Güneş'in davetli konuşmacımız Dr. Muayad Enwiya Jajo'ya sunumundan dolayı bir Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.

Etkinlik, tüm ASBÜ'lülere açık yapılmış, her kesimden yoğun ilgi görmüştür.