Bölümümüzün düzenlediği “Yeniden Doğmak: Rönesans Konuşma Dizisi”nin üçüncüsü, 15 Kasım 2019 Cuma günü 13:30-15:00 saatleri arasında Güvercinlik Konferans Salonu’nda Çankaya Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Ekmekçioğlu tarafından “If Music Be the Food of Love, Then Play on:’ Shakespeare & Renaissance Music” başlıklı konuşmasıyla gerçekleşmiştir.

Etkinliğimiz, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın açılış konuşması ile başlamış, Dr. Ekmekçioğlu’nun, Rönesans müzik, harmoni ve aşk anlayışını tanıttığı, müzik ve görsellerle birlikte dönemin müzik enstrümanlarına dair bilgi verdiği ve Shakespeare’in oyunlarındaki müzik ve müziksel imgeleri kullanımı hakkında ilhan verici konuşmasıyla devam etmiştir.

Etkinlik, bölüm öğretim üyemiz Prof. Dr. Syed Asım Ali'nin davetli konuşmacımız Dr. Ekmekçioğlu’na bir teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.

Tüm ASBÜ'lülere açık olan konuşma dizisinin üçüncüsüne üniversite içinden ve dışından çok sayıda katılımcı ilgi göstermiştir.