Bölümümüz ELIT Literary Theory and Criticism adlı dersi alan öğrencilerimiz ile dersi sunan Prof. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın girişimiyle Ankara’nın ilk ve tek çağdaş sanat müzesi olan Müze Evliyagil’deki 38 ayrı sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu ve Evliyagil Ailesi’nin koleksiyonundan da izler taşıyan "İzleyen Yüzler Müze Evliyagil Koleksiyonu’ndan Portreler" başlıklı sergi ziyaretini gerçekleştirmiştir.

"Sanat nedir?" ve "Sanatçı kimdir?" temel sorularının yanı sıra taklit etmek, temsil etmek, yansıtmak, portrelemek, ayna tutmak, alımlayıcı ile iletişim kurmak, ifade etmek, duygu/düşünce süreçlerini aktarmak ve bunları harekete geçirmek temalarını düşünmek, klasik, neo-klasik ve romantik sanat teorilerini “ut pictura poesis” fikrinden hareketle tartışmak üzere yola çıkılan bu etkinlikte, serginin ana konusu olan "izlemek ve izlenmek" kavramları da sanat kuramları çerçevesinde tartışılmıştır. Abidin Dino, Bedri Baykam, Semiha Berksoy, Gülsün Karamustafa, İnci Eviner, Yüksel Arslan ve İbrahim Balaban gibi kıdemli pek çok sanatçının eserlerinin yanısıra genç sanatçıların deneysel işleri de soruların cevaplanmasına rehberlik etmiştir. Sergilenen eserlere eşlik eden anekdotlarda Boris Vian, Ferit Edgü, Alfred Jarry, Jean Paul Sartre, Roland Topor ve daha pek çok edebiyatçının yer alması, görsel sanatların edebiyatla olan yakın ilişkisine tanıklık edilmesini sağlarken öğrencilerin bu eserler hakkında daha derinlikli ve çeşitli bakış açıları getirmelerini teşvik etmiştir. Serginin küratörü Can Akgümüş, koordinatörü İrem Hastçifci Kurt ve stajyeri Özgür Deniz Oymak rehberliğinde gerçekleşen ve yaklaşık 3 saat süren eğitim amaçlı gezide, öğrenciler derste ele alınan kuram ve kavramları yeniden düşünme fırsatı bulmuş, eserlerle ilgili soru-cevap bölümünde birbirinden değerli ve yaratıcı duygu, düşünce ve yorumlarını dile getirerek edebi-sanatsal eleştiri yapma fırsatı yakalamışlardır.