Bölümümüzün “The Poetics of Utopian Vision” adlı düşünce ve konuşma dizisinin ikincisi, 11 Mart 2019 Pazartesi günü 13:30-14:30 saatleri arasında Güvercinlik Konferans Salonu'nda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş'in “Sir Thomas More and Utopia: A Romantic Escape to an Ideal Space” başlıklı konuşmasıyla gerçekleşmiştir.

Etkinlik, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın açılış konuşması ile başlayıp Prof. Dr. Ali Güneş'in Sör Thomas More ve Rönesans İngilteresi üzerine açıklamaları ve tespitleriyle ilerlemiş, sonra da More'un ütopya edebiyat türüne adını veren eseri Utopia/Ütopya adlı eserini tarih ve kurgu arasındaki diyalektik düzlemde incelemesiyle devam etmiştir. Prof. Güneş, Ütopya'nın geç 15. asır ve erken 16. asır İngilteresi'ne tezat oluşturduğunun, o dönemdeki sosyo-politik ve kültürel sıkıntılara alternatif çözümler sunduğunun altını çizmiştir. Etkinlik, Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç'ın konuşmacımız Prof. Dr. Ali Güneş'e sunumundan dolayı bir Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.

Etkinlik, hem öğrencilere hem de Ankara'daki ilgililere açık yapılmış, kurum içi ve kurum dışından gelen katılımcılardan ilgi görmüştür.