Bölümümüzün düzenlediği “Yeniden Doğmak: Rönesans Konuşma Dizisi”nin ikincisi, 18 Ekim 2019 Cuma günü 13:40-15:00 saatleri arasında Güvercinlik Konferans Salonu’nda Başkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Himmet Umunç tarafından “‘Theyr Rightfull Heritage:’ The Renaissance Discovery of Aristotle and the Changing Concept of Tragedy” başlıklı konuşmasıyla gerçekleşmiştir.

Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik Prof. Dr. Umunç’un, Petrarca ve Boccaccio’nun önemli katkılarıyla klasiklerin dönemin idealleri ile harmanlanıp yeniden doğuşu, humanizmin gelişimi ve Aristoteles’in yeniden keşfi üzerine konuşmasıyla devam etmiştir.

Etkinlik, Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Ali Güneş'in davetli konuşmacımız Prof. Dr. Umunç’a bir teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.

Tüm ASBÜ'lülere açık olan konuşma dizisinin ikincisine üniversite içinden ve dışından çok sayıda katılımcı ilgi göstermiştir.