“Ütopik Görüler Yazını/The Poetics of Utopian Vision” adlı düşünce ve konuşma dizisinin ilki, 04 Mart 2019 Pazartesi günü 15:00-16:00 saatleri arasında Prof. Dr. Fuat Sezgin (Güvercinlik B) Salonu'nda Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çevik'in “İlk Ütopya Yazarı Samsatlı Lucianos ve Ütopyası” başlıklı konuşmasıyla gerçekleşmiştir.

Etkinlik, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın açılış konuşması ile başlayıp Prof. Dr. Mustafa Çevik'in Samsatlı Lucianos'un (MS. 120-180) önce hayatını ve eserlerini, sonra da Türkçeye Nurullah Ataç tarafından kazandırılan Olmuş Bir Öykü (Vera Historia) adlı eserini incelemesiyle devam etmiştir. Prof. Çevik, Olmuş Bir Öykü'nün Eflatun'un Devlet adlı eserinden sonraki ütopya türünde verilmiş ilk eserlerden olmasının yanı sıra ilk bilim-kurgu romanı olduğunun da altını çizmiştir. Etkinlik, Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç'ın davetli konuşmacımız Prof. Dr. Mustafa Çevik'e sunumundan dolayı bir Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.

Etkinlik, hem öğrencilere hem de idari ve akademik çalışanlara açık yapılmış, her kesimden büyük ilgi görmüştür.