Bölümümüz ELIT Women Writers in English adlı seçmeli dersin alan öğrencilerimiz dersi sunan Prof. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın girişimiyle Erimtan Müzesi’ndeki “Büyücü ve Bahçe” başlıklı sergi ziyaretini gerçekleştirmiştir. Serginin öğrencilere ücretsiz olduğu 7 Aralık Salı günü yapılan eğitim amaçlı müze ziyareti, kadın yazarlar tarafından üretilen metinlerin türsel özellikleri ve anlatım stratejileri bakımından incelendiği bu ders kapsamındaki “büyülü gerçekçilik” türü tartışmasını derinleştirip zenginleştirmeyi hedeflemekteydi. Serginin küratörlüğünü üstlenen fotoğraf sanatçısı Can Akgümüş’ün Ursula Le Guin’den bir alıntıyla başlayan katalog metni ve bu geziye özel olarak sunduğu rehberlik Clarice Lispector, Angela Carter ve Éilís Ní Dhuibhne’den eserlerin tartışılacağı büyülü gerçekçilik ve fantastik edebiyat konulu oturuma arka plan oluşturmuştur. Küratör eşliğinde gerçekleşen gezide öğrenciler derste ele alınan bazı kavramları da yeniden düşünme fırsatı bulmuş, eserlerle ilgili soru-cevap bölümünde düşünce ve yorumlarını dile getirmişlerdir.