ASBÜ-İDE Seminer Dizisi bünyesinde Cezayir 8 Mai 1945 – Guelma Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Nadjiba Bouallegue Güvercinlik B Salonunda18 Ocak 2019 Cuma günü 13:00-14:00 saatleri arasında “The Minority Women’s Writing between Fiction and Reality” ve 21 Ocak 2019 Pazartesi günü 13:00-14:00 saatleri arasında “The Algerian Woman Writer: A Committed Pen” başlıklı konuşmaları gerçekleştirmiştir.

Etkinlikler, ASBÜ Rektör Yardımcısı ve Yabancı Diller Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Güneş’in karşılama konuşması ile başlayıp, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın açılış konuşması ile devam etmiştir. Yard. Doç. Nadjiba Bouallegue, ilgi çekici konuşmalarında minör edebiyatı kadın yazarlar çerçevesinde aktarmış İngilizce eser veren kadın yazarlar ile Cezayirli kadın yazarlardan örneklemeler sunarak yazarlık mesleği ve kadınlık arasındaki ilişkileri incelemiştir. Etkinlikler, Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç’ın misafir öğretim üyemiz Yard. Doç. Nadjiba Bouallegue’ya sunumlarından dolayı bir Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.