Ana içeriğe atla

1992 yılından bu yana Rusya'da devam eden ve özellikle öğrenciler arasında oldukça popüler bir televizyon programı olan “Akıllı Gençler Yarışıyor”a katılan üniversitelerin dil ve edebiyat bölümlerinin son sınıf öğrencilerinden dereceye girenler, alanında dünyanın en seçkin yükseköğretim kurumlarından biri olan Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'ne doğrudan kayıt yaptırabilme imkânı elde etmektedir. Büyük Rus yazar Dostoyevskiy'nin 200. doğum günü münasebetiyle bu sene pek çok önemli etkinliğin altına imza atan Rus Evi, Ankara’da söz konusu yarışma organizasyonunu üniversite öğrencileri için hazırlanan formatta 27 Kasım Cumartesi günü Türkiye'de başarıyla gerçekleştirdi.

Rusya Bilim ve Kültür Merkezi, Slav Dilleri Öğretmenleri ve Çevirmenleri, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen yarışma Fyodor Dostoyevskiy'nin yaşamı, eserleri ve felsefesi üzerine hazırlanan sorulara yanıt veren 30'un üzerindeki Türk öğrenci, bilgi seviyeleri ve kıvrak zekâları ile izleyicilerin ve jüri üyelerinin büyük takdirini kazandı. Yarışma sonunda tüm katılımcılara Rus Evi Ankara tarafından hazırlanan özel anı hediyeleri takdim edilirken, en iyi dereceyi elde eden 5 finalist ise Rusya Hükümeti Bursları kapsamında Rus üniversitelerine öncelikli olarak kayıt yaptırabilme hakkı kazandı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rusça Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahar GÜNEŞ’in organizatörlüğünde gerçekleştirilen yarışmanın uzman jüri heyetinde Rus Evi Ankara Başkanı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olena Kozan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zulfiya Şahin ve Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Shalala Ramazanova görev yaptı.

Yarışmada üniversitemiz İngiliz Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi Kağan BURUNSUZ birincilik derecesi elde ederek Rusya’da tam burslu yüksek lisans yapma hakkı kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bölüm Başkanlığı

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.