"ASBÜ-İDE'nin Truva Okumaları" adlı çalışmalar bütününün üçüncüsü olan "İskandinav Alacakaranlığında Truva Işığı" etkinliği 22 Kasım 2018 Perşembe günü 15.30-17.30 saatleri arasında Güvercinlik B Salonu'nda gerçekleştirilmiştir.

Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Özkan, "İskandinav Alacakaranlığında Truva Işığı: Truva Destanı ile Viking-Yunan Söylencelerinin Karşılaştırmalı Bir Analizi" başlıklı bir konuşma yaparak Batı edebiyatının klasikleri olan Homeros'un İlyada ve Odesa destanlarının İskandinav söylenceleri ile olan bağını açıklamıştır.

Etkinlik, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mine Özyurt Kılıç'ın Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Özkan'a sunumundan dolayı bir Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle sona ermiştir.