Bölümümüz araştırma görevlisi Şafak Horzum, 1949'dan beri eğitim faaliyetleri ve öğrenci-akademisyen değişimleri aracılığıyla Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında değişimler yapılmasını ve kültürel işbirliğini destekleyen Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu'nun 2019-2020 Akademik Yılı için verdiği Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu'nu almaya hak kazanmıştır.

"A Posthumanist Reading of British Fantasy Fiction: Jonathan Swift, Lewis Carroll and J. R. R. Tolkien" başlıklı doktora tezi projesi ile 2019-2020 Akademik Yılı'nda Harvard Üniversitesi'nde tez araştırma çalışmalarını yürütecek olan Şafak Horzum, gerçekliğe sunulan bir hiciv olarak fantezi kurgusu içindeki hayvan ve nesnelerin posthümanist okumaları üstünde çalışmaktadır.

Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.