Ana içeriğe atla

Türkiye’nin sosyal bilim araştırma ikliminin gelişiminde öncü rolü benimseyen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), üst düzey entelektüel etkinliklere katılım prensibi çerçevesinde “One Day, Lady Gregory” başlıklı tiyatro konferansına 36 öğrencimiz ile dâhil olmuştur.
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) tarafından İrlanda Büyükelçiliği işbirliği ile hazırlanan ve 23 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen, alanında duayen birçok ulusal ve uluslararası akademisyenin bulunduğu etkinlik süresince öğrencilerimiz farklı bilimsel çalışmalardan faydalanma imkanı bulmuştur.
Türkiye’de İngiliz Dili ve Edebiyatı (İDE) Bölümü kurucularından olan Emel Doğramacı, HÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, HÜ İDE Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burçin Erol ve Ankara’daki önde gelen üniversitelerin İDE bölüm başkanları, İrlanda’nın Ankara Büyükelçisi Brendan Ward ve Dublin Üniversitesinden Melissa Sihra programa katkıda bulunmuşlardır.
Hacettepe Üniversitesi, Dublin Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi akademisyenlerince icra edilen etkinlikte İrlanda ulusal tiyatrosunun İrlandalı oyun yazarı şair Lady Gregory ve eserleri irdelenmiştir.

Konferans arasındaki kahve molalarında öğrencilerimiz değerli bilim insanları ile fikir alışverişinde bulunma ve sohbet etme fırsatı bulmuşlardır.
Öğrencilerimiz, üniversitemiz imkanlarıyla böylesi uluslararası bir konferansa dinleyici olarak katılmanın ayrıcalığını yaşadılar.

 

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.